Week 29: Zondagsrijders op zaterdag

Hallo Leonners,

Hoewel we er prat op gaan de flinke meisjes en jongens te zijn die wel wekelijks op zondagochtend uit hun bed geraken om op de fiets te kruipen, bulkt dit bericht van het zaterdag-fietsplezier.

Komend weekend zullen we uitzonderlijk de wekelijkse wegrit op zaterdag 7 september rijden, zoals eerder aangekondigd omwille van de fijne KrugerKross die de dag nadien plaats vindt (veel succes aan de deelnemers trouwens, hopelijk zien we een mooi aantal Bike Leon shirts op het parcours!). Maar om de veldrijders de mogelijkheid te geven wat extra training in de benen te steken, zoeken we het plezier van kiezelpaden door de Kempense bossen op. Nee, dit valt niet onder de categorie van maandelijkse gravelritten, we beperken ons tot goed berijdbaar dolomiet, waarvan we op de lange route 13 kilometer van de in totaal 103 kilometer te verwerken krijgen (start 9u, GPX hier). Goed te doen met de koersfiets, zelfs niet nodig om dikkere banden te leggen of zo. Natuurlijk zijn gravelfietsen ook welkom. De korte route is 65 km in totaal, en ziet verhoudingsgewijs ook wat minder dolomiet passeren (start 10u, GPX daar). Voordeel van deze route eens op een zaterdag te rijden, is misschien dat er minder gebruik moet gemaakt worden van de fietsbel, aangezien de kempense permanents meestal maar op zondag naar buiten komen voor een ochtendkoffie met een stuk taart.

Op zaterdag 14 september zakken we, zoals eerder aangekondigd, af naar de streek van de Vlaamse heuvels, om er ons eigenste Leon van Vlaanderen te gaan rijden. Hoogtemeters, kasseien, schone vergezichten, schone gezichten, het zal allemaal aanwezig zijn. De precieze planning wordt eerstdaags in een toegewijde WhatsApp groep gegooid; indien je daar nog in wil belanden, gelieve voor het einde van dit weekend te laten weten op davy@bikeleon.be, zodat we ons vervoersplan op punt kunnen stellen.

Zaterdag 21 september is de 3e zaterdag van de maand, en leidt dus, zoals eerder aangekondigd, automatisch tot een editie van Gravél Léon. Dit maal broeden Kurt S en Nick op een toffe route in de buurt, dus geen verre verplaatsing.. meer details volgende week.

Laat me toch even benadrukken dat er ook gewone wegritten op zondag 15 en 22 september zullen zijn, geen paniek voor de verstokte zondagsrijders dus!

Dan nog even een uitsmijter van formaat: Bike Leon is nu ook terug te vinden op Instagram: https://www.instagram.com/bikeleon2140/! Grote dank aan Fiona, die zich hier zichtbaar met veel plezier aan gezet heeft. Heb je ideeën voor een post, of materiaal in de vorm van foto’s of filmpjes, bezorg het haar op fiona@bikeleon.be. Hou natuurlijk een beetje rekening met de geplogendheden van deftig social media gebruik! En voor de rest: share, like, follow en nog zo van die dingen 🙂

Tot op de fiets!

Davy