Week 30: Hoeveel keer Oesterdam?

Hey Leonners,

waauw, wat was dat, afgelopen zondag op het Krugerplein!?! Een heerlijke editie van de KrugerKross, waar onze clubkleuren met verve zijn verdedigd! Hulde gaan uit naar Dave voor zijn 3e plaats bij de Amateurs, Kurt S met een 2e plaats bij de Masters en alle overige helden, met name Frederik, Bert, Iñigo, Koen P, Leen, Kasper, Nick S, Tom VR, Kurt A, Joren, Gerrit en Joris. Excuses moest hier een naam ontbreken…

Op naar volgende zondag dan. Hier en daar ontvingen we vage klachten als waren de afgelopen ritten slecht bemeten op het openingsuur van de staminee. Dan zijn er 2 mogelijke remedies: later vertrekken, of de ritten net wat langer maken. Deze week gaan we voor die tweede optie. Wie om 9u vertrekt (GPX hier, 117km), mag zich verwachten aan 2 maal de Oesterdam. Wat was dat nu ook alweer voor een beest? “Met met een lengte van 10,5 kilometer is het de langste dam van de Deltawerken.” Het goede nieuws is dat u die waarschijnlijk 1 maal met wind (semi) in de rug zal mogen doen. Het minder goede nieuws: u zal die waarschijnlijk 1 maal met de neus pal in de wind mogen doen. Aangezien de dam dan toch al 2 keer bedwongen is, zal de 10-urenclub (GPX daar, 79km) ter compensatie welgeteld nul maal de Oesterdam doen. Evenwicht in het universum, of zoiets…

Veel verder in de toekomst, maar toch het herhalen waard: zaterdag 30 november is er ons jaarlijks etentje om terug te kijken op het afgelopen seizoen. Ook deze keer zijn we weer welkom bij Pepper & Mint. 3 gangen seizoensmenu, drank inbegrepen. Kwaliteit gegarandeerd, gezelligheid ook. Inschrijvingen gaan nu open door te bevestigen op davy@bikeleon.be én een voorschot van €50 te storten op BE08 9731 9173 7813. Geen voorschot is geen inschrijving.

En dan bereikte ons een postduif met volgende boodschap: Den fruitmaand is ook de maand van den velo! Op den zondagen zijn er de werkelijk heerlijke annulaire ritten! Daarnevens was er de mogelijkheid om ieders kunde in het veld te bewonderen op het plein genoemd naar enen Sudafrikandersen plek voorbij den evenaar. De triples van de koersvelo komen dan weder van pas bij het klimmen in de Vlaamsche Ardennen tussen Kemmel en Pater. Doch sommige onverlaten willen op zaterdag den 21sten nog een onverhard dessert. Enen rit over het Water! Zoals den heiland ons voorbeelde. Den Scheldewaters worden overgestoken met enen veer. Den geliefde Cuesta van het Waasland wordt buiten- en binnengedraaid. Enen bezoek aan het sprookjesachtige Steendorp mag niet ontbreken waar de plaatselijke gids ons duidt waar men den zwarte drank met koffie of de chicorei maakt. Onderwijl inspecteren we de plaatselijke sintelwegen der linkse gebieden van den machtige stroom. Klokslag 9u.30 bestijgen we ons stalen ros vanaf den herberg bij Leon en Tina voor 65 à 70 km. Tot den officiële dag van de start van najaar! Léon Gravel

Tot zondag!

Davy, Kurt S, Nick S, Jan H

Week 29: Zondagsrijders op zaterdag

Hallo Leonners,

Hoewel we er prat op gaan de flinke meisjes en jongens te zijn die wel wekelijks op zondagochtend uit hun bed geraken om op de fiets te kruipen, bulkt dit bericht van het zaterdag-fietsplezier.

Komend weekend zullen we uitzonderlijk de wekelijkse wegrit op zaterdag 7 september rijden, zoals eerder aangekondigd omwille van de fijne KrugerKross die de dag nadien plaats vindt (veel succes aan de deelnemers trouwens, hopelijk zien we een mooi aantal Bike Leon shirts op het parcours!). Maar om de veldrijders de mogelijkheid te geven wat extra training in de benen te steken, zoeken we het plezier van kiezelpaden door de Kempense bossen op. Nee, dit valt niet onder de categorie van maandelijkse gravelritten, we beperken ons tot goed berijdbaar dolomiet, waarvan we op de lange route 13 kilometer van de in totaal 103 kilometer te verwerken krijgen (start 9u, GPX hier). Goed te doen met de koersfiets, zelfs niet nodig om dikkere banden te leggen of zo. Natuurlijk zijn gravelfietsen ook welkom. De korte route is 65 km in totaal, en ziet verhoudingsgewijs ook wat minder dolomiet passeren (start 10u, GPX daar). Voordeel van deze route eens op een zaterdag te rijden, is misschien dat er minder gebruik moet gemaakt worden van de fietsbel, aangezien de kempense permanents meestal maar op zondag naar buiten komen voor een ochtendkoffie met een stuk taart.

Op zaterdag 14 september zakken we, zoals eerder aangekondigd, af naar de streek van de Vlaamse heuvels, om er ons eigenste Leon van Vlaanderen te gaan rijden. Hoogtemeters, kasseien, schone vergezichten, schone gezichten, het zal allemaal aanwezig zijn. De precieze planning wordt eerstdaags in een toegewijde WhatsApp groep gegooid; indien je daar nog in wil belanden, gelieve voor het einde van dit weekend te laten weten op davy@bikeleon.be, zodat we ons vervoersplan op punt kunnen stellen.

Zaterdag 21 september is de 3e zaterdag van de maand, en leidt dus, zoals eerder aangekondigd, automatisch tot een editie van Gravél Léon. Dit maal broeden Kurt S en Nick op een toffe route in de buurt, dus geen verre verplaatsing.. meer details volgende week.

Laat me toch even benadrukken dat er ook gewone wegritten op zondag 15 en 22 september zullen zijn, geen paniek voor de verstokte zondagsrijders dus!

Dan nog even een uitsmijter van formaat: Bike Leon is nu ook terug te vinden op Instagram: https://www.instagram.com/bikeleon2140/! Grote dank aan Fiona, die zich hier zichtbaar met veel plezier aan gezet heeft. Heb je ideeën voor een post, of materiaal in de vorm van foto’s of filmpjes, bezorg het haar op fiona@bikeleon.be. Hou natuurlijk een beetje rekening met de geplogendheden van deftig social media gebruik! En voor de rest: share, like, follow en nog zo van die dingen 🙂

Tot op de fiets!

Davy