Week 28: Tongerlo, waar die abdij staat

Dagdag Leonners,

Goed nieuws! Er is een verslag van het laatste gravel-avontuur van ons clubke: https://www.bikeleon.be/2024/08/26/verslag-borinage. Met dank aan Jakob, het is echt het lezen waard!

Minstens even goed nieuws! Er is een definitieve datum voor de Leon van Vlaanderen. Wat was dat nu ook alweer? Een fijne dag over alternatieve wegen in het hart van de Ronde van Vlaanderen. Wil je op zaterdag 14 september mee voor een prachtige lange of kortere route in die regio, laat het even weten met je telefoonnummer op davy@bikeleon.be en we voegen je toe aan een WhatsApp groep waar de verdere details in besproken worden.

Geweldig nieuws! Er is, hoewel we al een groot deel van het seizoen samen afgepeddeld hebben, nog zeker 2 maand aan fietsplezier in het vooruitzicht. En ook daarna moet je je favoriete fietskameraden niet missen, want op zaterdag 30 november is er het jaarlijkse afsluitend etentje, door menigen ook wel teerfeest genoemd. Noteer de datum alvast, verdere details volgen kortelings. Tips van de dag: P&M en BL.

Fantastisch nieuws! Er is komende zondag ook weer geen tekort aan Bike Leon plezier, want we fietsen naar de abdij van Tongerlo. Wie nog wat laatste zomerse zonnestralen op zijn snoet wil voelen tijdens 102 fijne kilometers, vertrekt om 9u (GPX hier). Denk je dat je op 67 kilometer ook wel de nodige vitamine D kan verzamelen, dan vertrek je om 10u richting Grobbendonk (GPX daar). Voor beide routes geldt dat de eerste helft bochtenrijker is dan de tweede. En ook voor beiden is er de mogelijkheid om in het begin een spurtje te plaatsen langs de luchthaven, en in het tweede deel langs het Albertkanaal.

Oh ja, op zondag 8 september is er de KrugerKross. Om alle deelnemers en vrijwilligers niet in de stress te brengen, zullen wij uitzonderlijk dat weekend een zaterdagrit i.p.v. een zondagrit doen. Meer daarover in de nieuwsbrief van volgende week.

Davy