Week 24: El Classico

Dag Leonners,

mijn vorige nieuwsbrief was van een zeker profetisch gehalte, maar onderblufte zelfs een beetje: het werd niet 1 maar 2 medailliekes voor onze wielerkampioenen in Parijs! Dus hopen/voorspellen we voor de wegrit van dit weekend eenzelfde scenario, zodat we op zondag daar onze (on)gezouten meningen over kunnen delen op de fiets, en onder een fijn zonnetje ook al het eerste deel van de zomer kunnen evalueren: wie ging al waar op verlof, of moet nog gaan, wat is er in ‘t Stad en omstreken aan te bevelen en zo meer.

Om dat alles te faciliteren, halen we de klassieker der klassiekers uit de kast die over zeer bekende wegen gaat en dus niet te veel denkwerk vergt. De lange rit (GPX hier, 98 km) biedt het Albertkanaal, het Netekanaal, de Nete, de Rupel en de Schelde als leidraad. De korte rit (GPX daar, 64 km) start met Albertkanaal, geeft een lichte variatie met de Netekronkels om dan in Duffel via landerijen op de fietsostrade te Boechout te belanden.

Veel meer moet dat niet zijn, toch? Of misschien het vooruitzicht van het terras er nog bijzetten, dan kan het aan motivatie helemaal niet meer mankeren.

Tot zondag!

Davy