Week 23: Jempi!

Hallo Leonners,

op vrijdag starten er in Parijs zowat sportwedstrijdjes, waarbij hier en daar een medaillieke wordt uitgereikt. Misschien kunnen we op zaterdag al juichen bij een plak van 1 van onze wielrenners (m/v), na de tijdrit aldaar; wie weet zelfs een kampioen?

En kampioenen, dat brengt me naadloos tot de rit voor komende zondag, die passeert waar een andere (wereld)kampioen helaas verongelukt is, met name Jempi Monseré. Tijdens de kermiskoers van Retie (15/03/1971) werd hij helaas slachtoffer van gebrekkige seingeving en geblunder bij de autoriteiten. Er is een mooie Belga Sport aflevering aan gewijd, voor wie het verhaal nog niet kent.

Maar dus, de lange route (94 km, GPX hier) gaat richting Gierle en verkent het stroomgebied van de Aa, om rond kilometer 56 de Monsereweg te passeren en onderstaand gedenkteken.

De korte route (66 km, GPX daar) gaat ook langsheen en over de Aa, maar komt niet verder dan Vorselaar.

Ook nog even dit: een maandje geleden publiceerden we al een oproep voor vrijwilligers van onze vrienden van de KrugerKross. Nu richten ze zich opnieuw tot ons, en we kunnen er nog iets aan verdienen ook. Op woensdag 14/8 om 20u en zaterdag 17/8 om 15u worden er affiches geplakt voor die fijne wedstrijd. Kan je je een uurtje (of 2) vrijmaken om hierbij te helpen, dan hou je daar zeker een pintje of iets dergelijks aan over na afloop, en de clubkas wordt tevens gespijsd. Afspraak op voornoemde momenten aan Bar Leon; breng een fiets mee, kan handig zijn. Gewoon even doen.

Veel plezier zondag, vertrek om 8u50 of 9u50!

Davy