Week 22: Ooster-Wester

Hello Leon-fanaten,

in de Tour zijn ze momenteel zotte toeren aan het uithalen, met toppen die tot boven 2800m uitstijgen. Zo zot willen wij het absoluut niet maken, dus wij counteren met een rit die graag het zee-niveau zo nauw mogelijk benadert. Geen betere plek om dat te doen, dan in de buurt van de machtige Schelde te blijven. Deze levensader voor Antwerpen heeft richting de Noordzee zelfs 2 armen die van betekenis zijn: de Oosterschelde en, U raadt het, de Westerschelde. Wie graag de oevers van beiden bezichtigt, verzamelt om 8u50 aan Bar Leon voor een rit van 108km (GPX hier). Zij die genoegen nemen met enkel de Westerschelde en de indrukwekkende Bocht van Bath, kunnen om 9u50 groeperen voor een tocht van 72km (GPX daar). Om het allemaal wat visueler te maken, dat geeft ongeveer dit:

Ooster en Wester

Ik heb proberen rekening houden met de werken rond Ekeren station, die er vermoedelijk nog wel zijn. Indien de route toch vastloopt op een omleiding, gewoon even volgen, je zou op Ekeren Schriek moeten uitkomen om de weg te vervolgen. De laatste kilometers komen dan weer langs de haven in de buurt van het Noordkasteel; hoe de situatie daar momenteel is, heb ik niet verkend, maar gebruik ook daar je gezond verstand en volg de aangegeven routes om op de Droogdokkenweg uit te komen.

Nog even wat nieuws van het truitjes-front: de bestelling is geplaatst, binnenkort zouden er dus weer Bike Leon zomer-jerseys te bekomen zijn in de favoriete maten S, M, L.

Veel plezier zondag, grote kinderen van de Leon!

Davy